Σχετικά

Εκλεκτές γεύσεις για το πρωινό

Το ίδιο το κτίριο από μόνο του αποτελεί μνημείο που έχει ανακαινιστεί με αγάπη και σεβασμό στην ιστορία του της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Το μεγαλύτερο κομμάτι της Παλιάς Πόλης των Χανίων χτίστηκε από τους Ενετούς, σε μια προσπάθεια να αναδημιουργήσουν τη «Βενετία της Ανατολής», ιδιαίτερα κατά τον 16ο και 17ο αιώνα και κατά τη διάρκεια της «πολιτιστικής αναγέννησης» της πόλης. Στη συνέχεια, η περιοχή μεταλλάχτηκε όταν οι Οθωμανοί Τούρκοι εισέβαλαν και κατέλαβαν το νησί για τα επόμενα περίπου 250 χρόνια. Μεγάλο μέρος της πολεοδομίας και της αρχιτεκτονικής της Παλιάς Πόλης των Χανίων, όπως σώζεται σήμερα, οφείλεται στους Βενετούς, που κατείχαν την Κρήτη από τον 13ο μέχρι τον 17ο αιώνα. Το 1645 τα Χανιά κατακτήθηκαν από τους Οθωμανούς Τούρκους, οι οποίοι, αν και δεν επέφεραν καθοριστικές μεταβολές στην πολεοδομία, είναι εκείνοι που έχτισαν ή ανακατασκεύασαν ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά οικοδομήματα που βλέπει σήμερα κανείς στην Παλιά Πόλη (Φρούριο Φιρκά, Γιαλί τζαμί, Φάρος).

Αψίδες από την ενετική περίοδο είναι εμφανείς σε όλο το κτίριο εμπνέοντας μια κομψή και ρομαντική ατμόσφαιρα, ενώ το μοναδικό πλήρως ανακαινισμένο οθωμανικό λουτρό (χαμάμ) αντιπροσωπεύει την κύρια ιδέα της φιλοσοφίας του ξενοδοχείου: ηρεμία, πολυτέλεια και χαλάρωση.

Η φιλοσοφία μας είναι εμφανής σε κάθε μία από τις μοναδικές σουίτες και τα δωμάτια, τα οποία είναι εξοπλισμένα με υψηλής ποιότητας στρώματα, ενώ με τσιμέντο σφραγίζονται τα μπάνια μας, μετατρέποντας τη διαμονή σας σε μια πραγματικά απολαυστική εμπειρία.

banner Espa 2022 ΕΣΠΑ banner